CÉGÜNKRŐL TERMÉKEINK TANÁCSAINK AJÁNLATUNK GALÉRIA REFERENCIÁK KAPCSOLAT

Tanácsaink

Mire érdemes figyelni burkolólap vásárlásakor?

Esztétikai és műszaki szempontok
A megfelelő burkolólap kiválasztásánál természetesen az esztétikai szempontok játsszák a legfontosabb szerepet. Itt szabályokat lehetetlen felállítani, hiszen mindenkinek szabadsága van arra, hogy a saját ízlésvilágának és elképzeléseinek megfelelő terméket, színösszeállítást, dekorációs elemet válassza. Az esztétikai szempontok mellett viszont nem hanyagolhatóak el az adott termék műszaki (mechanikai, kémiai) jellemzői sem. A kiválasztáskor fontos ezekről is tájékozódni, az alább olvasható bekezdések, és a Garancia menüpont többi szövege is ehhez kíván segítséget nyújtani.

Falra vagy padlóra kerül majd a burkolólap?
A padló burkolására csak olyan lapok használhatóak, melyek kopásállósági osztályba (PEI) vannak sorolva. Fontos meggyőződni róla, hogy a kiválasztott lap megfelelő kopásállóságú-e. A padlólapot a falburkolótól a vastagság alapján is meg lehet különböztetni: a falicsempék általában jóval (2-3 mm) vékonyabbak. Üzleteinkben a termékek túlnyomó részénél jól láthatóan feltüntetjük, hogy padlólapról, vagy falicsempéről van-e szó.

Milyen használatnak lesz kitéve a felület?
A padlólap kiválasztásakor lényeges szempont, hogy milyen jellegű és intenzitású használatnak lesz kitéve a felület. A sűrűn használt felületekre (pl. üzlethelyiség, előszoba) magasabb kopásállóságú terméket ajánlatos burkolni. A kopásállóság szintjeiről bővebben az Általános Vásárlói Tájékoztatóban olvashatnak.

Kültérre vagy beltérre burkolják a lapokat?
Külső terek burkolásánál fagyálló lapokat és ragasztót kell használni! Az adott burkolólap fagyállóságát szintén jelezzük termékeinken.

Milyen felületre lesz burkolva a lap?
A megfelelő burkolólap kiválasztásánál lényeges szempont az is, hogy milyen a burkolandó felület (pl. padlófűtés, dilatált felület). A rossz minőségű alapfelület hibája mindig a burkolólapon jelentkezik! Ezért fontos, hogy ennek az információnak birtokában legyen a vásárló és az őt segítő eladó is.

Mekkora mennyiség kell a kiválasztott lapokból?
Az anyagszükséglet kiszámolásában segítenek munkatársaink. Ehhez nagy segítséget nyújt, ha a vásárlók pontos adatokat tudnak adni a burkolandó helyiség méreteiről. Fontos tudnivaló, hogy több szempontból is szükséges az alapszükségleten felül 10% ráhagyással számolni. A burkolólapok csomagolási egységei gyáranként és méretenként változnak. A gyárak nem bontják meg a dobozokat, így a rendeléseket mindig egész dobozra kerekítve kell leadni.

Kisméretű fürdőszobák burkolási, elrendezési lehetőségei

Az, hogy hogyan burkoljuk fürdőszobánkat, és hogyan rendezzük el a szanitereket, bútorokat, sosem egyszerű kérdés. Ha viszont egy kicsi alapterületű fürdőnk van, ezek a szempontok különösen létkérdéssé válnak, hiszen minden fontos bútort és felszerelést be kell zsúfolnunk erre a kis helyre. Mindezt persze úgy, hogy használni is tudjuk őket, és közben a fürdőszoba lehetőleg ne egy kaotikus, túlzsúfolt, hanem kellemes, hangulatos helyiség maradjon. Az alábbiakban ehhez a dilemmához próbálunk segítséget nyújtani, egy-két egyszerű tanáccsal.

Burkolatválasztással és burkolással kapcsolatos javaslatok

Többen azt javasolják, hogy kicsi fürdőszobába kisméretű burkolatokat tegyünk (10x10, 15x15 cm), mi nem feltétlenül osztjuk ezt a véleményt. A sok kicsi lap még több fugacsíkot eredményez, ezek pedig szűkítik a teret. A nagyméretű burkolatok viszont nem adják ki hatásukat ilyen kis alapterületen, úgyhogy ebben az esetben inkább közepes méretű padlólapot és csempét válasszunk. Padlólapoknál ez 30x30 és 40x40 cm közötti méretet jelent, falicsempéknél a 20x20, 25x40, 20x50-es, és ehhez hasonló nagyságú lapokat ajánljuk.

A világosabb színek is tágítják a teret, amennyiben ez fontos szempont, ilyen tónusú termékek közül válogassunk, vagy pedig valamilyen jól harmonizáló világos-sötét kombinációban gondolkodjunk. Ha a padlótól felfelé függőlegesen futtatunk mintákat (díszcsíkot vagy dekorképet), az függőleges irányban „nyújtja a területet”, ha vízszintesen érnek körbe ugyanezek a díszítések, akkor vízszintes dimenzióban érhetünk el hasonló hatást.

Alapvető berendezési tanácsok

Túl sokat ugyan nem lehet variálni egy 3-4 négyzetméteres alapterületű helyiségben, ahol ráadásul a vízvezeték-kiállások is megköthetik a kezünket, de fontos néhány dolgot átgondolni az elrendezés megtervezésekor. A legfontosabb szempont az – és ezzel nem sok újat mondunk –, hogy mindent szanitert, bútort, felszerelést úgy kell elhelyezni, hogy odaférjünk hozzá, és rendeltetésszerűen tudjuk használni.

A legelső eldöntendő kérdés, hogy kádat, vagy zuhanykabint szeretnénk beépíteni – ezt a döntést a rendelkezésre álló hely és a fürdőt használók tisztálkodási szokásai alapján kell meghozni. Ha a kád mellett döntünk, jó, ha tudjuk, hogy helyszűkösség esetére a legtöbb gyártó a kisméretű aszimmetrikus- vagy sarokkádakat ajánlja. A fürdeni és zuhanyozni is szeretnénk, a két megoldást lehet kombinálni is, a kádra épített zuhanyfallal. Ilyen esetben figyeljünk arra, hogy a zuhanyfal, vagy a zuhanyajtó lehetőleg átlátszó legyen, mert ha a teli színű, akkor az további területet vesz ki az amúgy sem túl nagy helyiségből. A mosdó és a WC esetében a falra rögzíthető termékek jelentik a legjobb megoldást, így például a mosdó alatt értékes hely szabadul fel, ahová egy kisszekrény, vagy egy szennyestartó könnyedén elfér. Ezekből a szaniterekből egyébként egyes gyártók már készítenek csökkentett méretű, ún. „kompakt” elemeket – kifejezetten kis alapterületű helyiségekbe. Már említettük, hogy a fény mennyire fontos egy ilyen fürdőszobában: a megfelelően elhelyezett világítótestekkel is ellensúlyozhatjuk a tér szűkösségét, a tükör fölé elhelyezett lámpák mellett nem árt, ha van még olyan fényforrás (akár több is), ami az egész helyiséget bevilágítja. Ha már a tükörről esett szó: ennek mérete is befolyásolhatja a térérzetet. Egy nagyobb kiterjedésű, a falra ragasztott és falicsempével körbeburkolt tükör kifejezetten jót tesz egy ekkora méretű fürdővel.

Elérhetőségek

Üzlet
5200 Törökszentmiklós, Pánthy Endre út 38.

Telefon
+36-56-333-398, +36-20-9-136-862

E-mail
bolt@csempe-centrum.hu

Nyitvatartás

Hétfő:08:00 - 17:00
Kedd:08:00 - 17:00
Szerda:08:00 - 17:00
Csütörtök:08:00 - 17:00
Péntek:08:00 - 17:00
Szombat:08:00 - 12:00
Vasárnap:zárva

(c) 2016. Honesta Bau Kft. - Csempe-Centrum | Minden jog fenntartva
Készítette: Compcare Hungary Kft.